🔥 De feestdagen komen eraan… Wacht niet langer en plaats jouw bestelling op tijd! Havendrop bestel je hier!

HAVENDROP BRENGT ROTTERDAMSE HAVEN DICHTERBIJ DE ROTTERDAMMER

Nieuws

Waar de Rotterdamse haven vroeger dichtbij het centrum van de stad lag, hebben veel stadshavens de afgelopen jaren een andere invulling gekregen waardoor de haven van Rotterdam op grotere afstand is komen te liggen van de inwoners van de stad. De fysieke afstand tussen stad en haven zorgt ervoor dat bewoners van de stad steeds minder weten over de grootste haven van Europa en de band verzwakt. Initiatiefnemers Klaas van der Mast en Olaf Ouwerkerk willen daar verandering in brengen met de lancering van Havendrop, een dropje dat de aandacht vestigt op de haven. Het eerste exemplaar is vandaag overhandigd aan Richard van der Eijk, Director Communications & External Affairs van Port of Rotterdam.

De Rotterdamse haven is in de Middeleeuwen ontstaan. De stad zelf ontstond omstreeks 1260 na Christus, rondom een dam in de rivier de Rotte (vandaar de naam Rotterdam). Aan de dam werd een kleine haven gesticht, waar goederen werden overgeladen. Deze kleine haven groeide in de eeuwen die volgden uit tot het grootste haven- en industriecomplex van Europa en heeft een enorme betekenis gekregen voor de Rotterdamse en Nederlandse economie.

Rotterdam is een havenstad, maar in de stad merk je daar nog maar weinig van. “De kade bij Hotel New York is één van de weinige uitzichtpunten in de binnenstad waarvandaan wij Rotterdammers en toeristen tegenwoordig een blik kunnen werpen op onze haven. Mijn zoon van 5 heeft geen idee welke belangrijke rol deze haven speelt voor onze stad, het is niet zichtbaar voor hem,” zegt Olaf Ouwerkerk. Gedurende de 20e eeuw is de historisch nauwe band tussen de stad en haven sterk veranderd, doordat de havens zich steeds verder van de stad hebben verplaatst in de richting van de Noordzee. Goed voor de leidende positie van de haven en economie, slecht voor de band tussen de haven en de stad.

Fotobijschrift: Dropjes in de vorm van havenkranen, olietankers, containerschepen en vrachtwagens, symbolen van de Rotterdamse Haven, gefotografeerd op een bolder aan de kade van de Maas.

Liefde gaat (nog altijd) door de maag

Rotterdammers Klaas van der Mast en Olaf Ouwerkerk vinden dat de – van oorsprong – nauwe band tussen de haven en haar inwoners de afgelopen jaren is verzwakt en willen met de lancering van Rotterdamse Havendrop het gevoel van trots voor de haven herstellen en een ode brengen aan de 180.000 medewerkers die dagelijks werkzaam zijn in de Haven van Rotterdam.

Richard van der Eijk nam vandaag het allereerste doosje Havendrop in ontvangst en omarmt het initiatief: “Er gebeuren zoveel prachtige dingen in de haven van Rotterdam, maar doordat de haven wat verder van de stad is af komen te staan, is het minder zichtbaar geworden voor de Rotterdammer. Havendrop speelt daar positief op in en is nog lekker ook.”

“We brengen de Rotterdamse haven symbolisch weer een beetje dichterbij de Rotterdammer met de lancering van Rotterdamse Havendrop. We hopen dat het Rotterdammers nieuwsgierig maakt en het op een ludieke manier de liefde voor de haven versterkt, want liefde gaat door de maag, niet waar?” aldus Klaas van der Mast.

Havendrop is licht zoute drop, heeft de vorm van herkenbare haveniconen en is veganistisch. De drop is verkrijgbaar voor €3,95. via de website van Waro Daro, leverancier van relatie- en eindejaarsgeschenken.

Fotobijschrift: Richard van der Eijk, Director Communications & External Affairs van Port of Rotterdam neemt het allereerste doosje Havendrop in ontvangst.

WhatsApp WhatsApp ons