🔥 De feestdagen komen eraan… Wacht niet langer en plaats jouw bestelling op tijd! Havendrop bestel je hier!

Rotterdam is hot en heeft in de afgelopen jaren internationale waardering gekregen van o.a. The Wall Street Journal, New York Times en Lonely Planet.

Ja, Daro ja!

WaroDaro is geinspireerd op Rotterdamse taal. En daar geldt: waarom lang als het ook korter kan? Geen overbodig geklets, er wordt hier gewerkt!

De bedrijfsnaam is een typisch oud-Rotterdamse uitdrukking waarmee antwoord wordt gegeven op vragen naar de bekende weg. Waro? Daro! Waarom doen jullie dit? Daarom! Rotterdammers snappen het precies, aan anderen moet je het toch maar even uitleggen.

‘Hoeneer’ is ook zo’n mooi voorbeeld van een briljante samentrekking van: hoe steekt dat in elkaar en wanneer eigenlijk?

Frits Bom schreef in ‘De Havenman’:

Deze woorden vormen een buitencategorie van het Rotterdams en hebben niet zoveel te maken met de onkunde werkwoorden als kunnen en kennen en liggen en leggen correct toe te passen, een vocabulaire moeilijkheidsgraad waar Rotterdammers zoals algemeen bekend is weinig raad mee weten.

Een schip legt er soms in de foute haven. Waaro? Daaro. En dat moet eigenlijk niet kennen. Maar dat ken hij niet weten, want hij kan de spelregels niet. Hij legt hiero te vaak op z’n nest. Geen Maasstedeling die dat niet begrijpt.

WhatsApp WhatsApp ons